zo is het gekomen

zo is het gekomen

twee 'Dutch Panthertjes" Toen ik in 1989 een artikel (met foto’s) zag over Bengalen van een Oostenrijkse professor die en een paar had was ik gelijk verliefd. Wat je noemt ‘echt op het uiterlijk gevallen’. Maar aanschaf was toen geen optie want behalve de enorme prijs had ik  een aantal Perzen en kon er niet meer katten bij hebben. In 1997 was het Perzenbestand behoorlijk gereduceerd en kon ik van iemand een Bengaalse poes (Brown tabby spotted) en een Bengaalse kater (Brown tabby spotted) overnemen, beiden waren zo’n 9 maanden oud en dat heb ik dan ook direct gedaan. Zowel Isis de poes als Leo de kater hadden een factor voor Snow had ik al in de stamboom gelezen. En dat was wat ik ook dolgraag wilde hebben dus ik bedacht me geen moment en ging ze halen. Toen kon ik  genieten van het karakter en de intelligentie van de Bengaal. Ik ben dol op mijn Perzen maar het gedrag van een Bengaal is nergens mee te vergelijken. Binnen korte tijd hadden ze mijn hele huishouding gereorganiseerd. Leo was een directe afstammeling van Houdini volgens mij.  Hij kon alle deuren en ramen openen en probeerde zo uit te breken, wat hem ook een paar keer gelukt is. Dus: draaiknoppen aan de deuren en veiligheidskettingen op de ramen. Toen Isis zo’n 16 maanden oud was kreeg ze haar eerste nestje en daar zat een Snow katertje in. Helaas ging hij na 5 dagen dood. Ruim een jaar later had ze weer een nestje,  allemaal Brown tabby spotted deze keer. Intussen had ik een Marbled poesje (Missy)gekocht omdat ik het contrast tussen Spotted en Marbled zo leuk vond. Isis kreeg 15 maanden na haar vorige nest weer een nestje en daar zat een  Snow poesje in die ik uiteraard gehouden heb. Het was een prachtig spotted poesje met diepblauwe ogen die ik Aroena noemde. Toen Leo weer eens uitgebroken was en daarna 4 weken op straat had gelopen heb ik hem weggegeven aan een kennisje die in het  ‘hoge noorden’ op een boerderij woonde zonder drukke wegen rondom het huis zoals hier. Beter een kat bij een ander dan een kat onder een auto vind ik. Omdat ik toch weer een eigen kater wilde heb ik na enige tijd in Duitsland  een kater gekocht, die een beetje een rozet tekening had, en heb hem Dreamy genoemd. Met hem show ik ook, hij is inmiddels Groot Internationaal Kampioen, is 1x BIS geweest (in Zutphen) en twee keer BIV. Hij vererft prachtig en ook zijn geweldige karakter geeft hij goed door. Natuurlijk houd je af en toe een leuk kitten aan en zo zijn Budhi (spotted en  dochter van Missy en Leo) en Honey (rosetted en dochter van Budhi en Dreamy)  en Fairy (Snow marbled, dochter van Aroena) er nog bij gekomen. En er is een aangekocht Sneeuwbengaal katertje  (Wild  Disney)bijgekomen die in de toekomst hopelijk voor mooie Snowkittens zal zorgen.  Er zijn nog steeds twee oudere Perzen, maar de Bengalen zijn flink in de overhand en ik geniet er elke dag weer van. Ze zijn echt geweldig!  Behalve door hun prachtige uiterlijk zeker ook door hun  intelligentie, hun  sociale gedrag en hun speelsheid.